Ben jij op jouw persoonlijke pad naar gezondheid? Voor iedereen is dit een prachtige, persoonlijke journey. Wel kun je er hulp en motivatie bij gebruiken. In dit artikel lees je over de voordelen van blender recepten voor afvallen of juist om aan te komen. Dit laatste kan zijn omdat je BMI (Body Mass Index) te laag is of omdat je spieren wilt laten groeien. Je leest waarom deze recepten handig zijn en je komt meer te weten over caloriebehoefte en BMI. Kortom, met dit artikel kom jij verder in jouw reis naar een fit lichaam. 

Blender recepten om af te vallen

Blender recepten zijn ideaal om af te vallen. Wanneer je kampt met overgewicht, dan moet je meer bewegen en minder calorieën eten dan jouw lichaam verbrandt. De basis is jouw BMI berekenen, hierdoor weet je wat jouw streefgewicht is. Daarna ga je jouw caloriebehoefte berekenen om te bepalen hoeveel calorieën jij binnen mag krijgen per dag. In de regel neem je om af te vallen rond de 20% minder calorieën dan je zou moeten hebben. Je lichaam heeft 70% nodig voor alle normale processen en 30% voor lichamelijke activiteiten. Met 20% minder calorieën verbrand je meer en zal je afvallen. Blender recepten zijn ideaal, ze bevatten namelijk een volledige maaltijd en de calorieën zijn goed te bepalen. Je kunt vegan melk met lage calorieën kiezen en veel groentes toevoegen. Je energiebalans is hiermee perfect te bepalen en je neemt minder tussendoortjes doordat je een vol gevoel houdt.

Blender recepten om aan te komen

Heb jij je BMI berekend en zit jij aan de onderkant van de schaal? Dan moet je meer eten om aan te komen. Ook wanneer je veel sport zal je een calorieoverschot moeten nemen om spieren te laten groeien. Spiercellen zijn cellen die veel energie verbruiken en dus meer calorieën verbranden. Blender recepten met volle melk of vegan melk (sojamelk bevat een vergelijkbare hoeveelheid calorieën en eiwitten als koemelk) helpen je bij jouw behoefte aan voedingsstoffen. Je kunt als krachtsporter voor extra eiwitten één of twee scheppen eiwitpoeder erbij doen. Daarnaast voeg je noten toe en groentes met een hoog eiwitgehalte. Denk aan broccoli, bloemkool, boerenkool, paksoi of spinazie. 

Waarop letten bij recepten om aan te komen of af te vallen?

Het is belangrijk om te beseffen dat, hoe gezond al die groentes en fruit ook zijn, er wel suikers inzitten. Wist je dat bloemkool veel meer suikers bevat dan bijvoorbeeld spinazie? Maak de recepten voor jezelf die passen bij jouw doel en jouw moment van de dag. ‘s Ochtends kun je als ontbijt voor het sporten, best meer suikers binnen krijgen. Een fruit smoothie of blender recepten met suikerrijke groentes zijn dan prima. Wil je afvallen? Dan kun je bepaalde groentes beter vermijden. Kies dan groentes en fruit die een lager gehalte hebben in suikers zoals paksoi, boerenkool en spinazie.

Waarom kiezen voor deze recepten?

Je kunt je afvragen wat het voordeel is van alles in de blender mikken in plaats van evenwichtig te koken. De belangrijke voordelen zijn het gemak, het feit dat je meer rauwe groenten eet en de mate van precisie. Je maakt een smoothie of blender soep heel snel, je eet meer rauwe groentes die meer vitamines bevatten en je kunt precies wegen hoeveel je gebruikt en dus hoeveel calorieën je binnen krijgt. Wanneer je bovendien je favoriete blender recepten kent, dan weet je precies wat je eet. Ben je na het lezen overtuigd dat jij ook een blender nodig hebt? Bestel er dan snel een bij Superblenders!

admin Food

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *