Het lijdt geen twijfel dat Italianen dol zijn op koffie. Op bijna elke hoek van de straat vind je in Italië wel een cafetaria. Daarom is het niet ongewoon dat de Italianen meerdere kopjes koffie per dag drinken. Staand bij de bar, voordat ze naar het werk gaan. Of ‘s avonds na de maaltijd. Maar waarom drinken Italianen zo veel koffie? Cafe du Jour heeft de voornaamste redenen voor ons onderzocht! 

Socialisatie

Ten eerste is koffie een volledig geïntegreerd en belangrijk onderdeel van de Italiaanse cultuur en de levensstijl. Het is een moment om te ontspannen en bij te praten met vrienden of familie. Italianen zijn familie mensen en daarom is het ook dé perfecte manier om te kunnen socialiseren. Ze komen graag samen en het drinken van een kop koffie is hiervoor natuurlijk het perfecte excuus. 

Trots

Een andere reden is dat Italianen simpelweg van de smaak van hun eigen koffie houden. Of het nu de Lavazza koffiebonen zijn of een goede kop Segafredo koffie; Ze zijn trots op hun lokale producten en dragen dit graag uit. 

De perfecte opkikker

Tot slot is een goede kop koffie een geweldige opkikker. Het is geen verrassing dat Italianen veel koffie drinken gezien de snelle levensstijl die ze vaak leiden. Een snelle kop espresso kan je de volledige energie geven die je nodig hebt om de dag door te komen. Ook helpt een kop koffie je bij het verteren van het eten. Een after dinner dip na zo’n lange Italiaanse tafel vol met eten? Met een kop koffie is deze als sneeuw voor de zon weer verdwenen.

Dus, de volgende keer dat je een Italiaan ziet nippen aan een kopje koffie, bedenk dan dat er meer achter zit dan alleen een simpele caffeine fix. Italianen genieten van koffie om al zijn culturele en sociale aspecten, maar ook om zijn geweldige smaak!

 

admin Drank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *